Achteraf betalen ook in 2023 weer heel populair

De sector van achteraf betalen zal de komende jaren aanzienlijk groeien.
Transacties na betaling vertegenwoordigen momenteel Achteraf betalen winkels slechts ongeveer 3 procent van alle detailhandelsverkopen, maar dit aandeel zal tegen 2023 naar verwachting stijgen tot 15 procent. Deze groei wordt aangedreven door de toenemende populariteit van online winkelen en de wens van klanten om de betaling van hun aankopen uit te stellen.

Er zijn een aantal redenen waarom achteraf betalen steeds populairder wordt. Ten eerste kunnen klanten de kosten van hun aankopen spreiden over een bepaalde periode, waardoor ze betaalbaarder worden. Ten tweede biedt het klanten meer flexibiliteit in de manier waarop zij hun aankopen betalen, aangezien zij kunnen kiezen om in termijnen of in één keer te betalen. Ten slotte biedt achteraf betalen klanten bescherming tegen frauduleuze kosten, omdat zij kosten die volgens hen onjuist zijn, kunnen betwisten.

Er zijn verschillende aanbieders van achterafbetalingsdiensten, waaronder creditcardmaatschappijen, detailhandelaren en financiële instellingen. Creditcardmaatschappijen zoals Visa en Mastercard bieden hun klanten achteraf betaaldiensten aan, waardoor zij de betaling van hun aankopen kunnen uitstellen tot het einde van de maand of het jaar. Detailhandelaren zoals Amazon en eBay bieden ook achterafbetalingsmogelijkheden, waardoor klanten de kosten van hun aankopen over een bepaalde periode kunnen spreiden. Ten slotte bieden financiële instellingen zoals banken en kredietverenigingen hun leden achteraf betaaldiensten aan, waardoor zij grote aankopen kunnen doen zonder deze in één keer te hoeven betalen.

Het lijkt erop dat achteraf betalen weer steeds populairder wordt. In een recente enquête zei 20% van de respondenten dat zij hun artikelen liever na ontvangst betalen, tegenover slechts 13% die zei liever vooraf te betalen.

Deze trend wordt waarschijnlijk gestimuleerd door het toegenomen gebruik van online winkelen en het gemak dat dit biedt. Met achteraf betalen kunnen shoppers hun aankopen uitproberen voordat ze zich er financieel op vastleggen. Dit kan koperswroeging helpen verminderen en op lange termijn geld besparen.

Achteraf betalen heeft echter ook nadelen. Shoppers kunnen uiteindelijk meer betalen voor artikelen als ze profiteren van rentevrije periodes, en er is altijd het risico dat artikelen niet worden geleverd of niet aan de verwachtingen voldoen. Toch wegen het gemak en de flexibiliteit van achteraf betalen voor veel mensen op tegen deze bezwaren.

Zoals we allemaal weten, wordt achteraf betalen tegenwoordig steeds populairder. Uit een recente studie blijkt zelfs dat bijna 60% van de consumenten nu liever achteraf betaalt dan vooraf.

En het ziet ernaar uit dat deze trend aanhoudt. Uit een nieuwe studie van Toluna blijkt dat achteraf betalen in 2023 een van de populairste betaalmethoden zal blijven, waarbij 64% van de consumenten zegt het te zullen gebruiken voor ten minste een deel van hun aankopen.

Waarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot achteraf betalen? Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste kunt u een product uitproberen voordat u het koopt. Dit is vooral handig voor dure artikelen zoals elektronica of apparaten, waarbij u echt zeker wilt weten dat u tevreden bent met uw aankoop voordat u uw zuurverdiende geld overhandigt.

Ten tweede kan achteraf betalen u helpen de kosten van een dure aankoop in de tijd te spreiden. Als u iets niet in één keer kunt betalen, kan achteraf betalen het betaalbaarder maken. En tot slot vinden sommige mensen het gewoon handiger dan andere betaalmethoden – u hoeft geen contant geld of kaarten mee te nemen en u hoeft zich geen zorgen te maken over wanneer uw rekening elke maand moet worden betaald.

Dus als u een van de vele mensen bent die de voorkeur geeft aan achteraf betalen, maak u dan geen zorgen.

Achteraf betalen wordt in 2023 weer steeds populairder. Steeds meer mensen gebruiken het om hun online aankopen te betalen. Dit komt omdat het een handige en veilige manier is om uw artikelen te betalen. U kunt uw creditcard of bankpas gebruiken om uw betaling te doen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw geld verliest als u achteraf betaalt.

Aanbieders van achterafbetalingen worden weer populairder nu meer shoppers manieren zoeken om niet vooraf voor hun aankopen te hoeven betalen.

Volgens een nieuw rapport van eMarketer zal het aantal Amerikaanse volwassenen dat zegt zijn online aankopen altijd of bijna altijd met achterafbetalingsmethoden te betalen, toenemen van 53,3 miljoen dit jaar tot 56,7 miljoen in 2023. Dat is een stijging van 3,4 procent.

Opties voor achteraf betalen zijn onder meer PayPal, Google Pay, Apple Pay en Amazon Pay. Hiermee kunnen shoppers een aankoop afronden en later betalen, in één keer of in termijnen.

Er zijn een paar redenen waarom achteraf betalen weer aan populariteit wint:

Ten eerste winkelen meer mensen online dan ooit tevoren als gevolg van de pandemie. En naarmate meer mensen online winkelen, raken ze meer vertrouwd met het gebruik van achteraf betaalmethoden.

Ten tweede bieden veel detailhandelaren nu achteraf betaalmogelijkheden aan om klanten aan te trekken en te behouden. Ze weten dat het winkelend publiek op zoek is naar handige en flexibele betalingsmogelijkheden, en aanbieders van achterafbetalingen bieden precies dat.

Tot slot bieden achteraf betaalmethoden bescherming tegen fraude en identiteitsdiefstal – twee van de grootste zorgen bij online winkelen. Met achteraf betalen kunnen klanten er zeker van zijn dat hun persoonlijke en financiële gegevens veilig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader